Waar moet je op letten bij de aanschaf van een airfryer?

27-8-2024

Een patatje, een kroket of een kaassoufflé—iedereen geniet op z'n tijd van een lekkere vette hap. Tegenwoordig zijn airfryers in steeds meer huishoudens te vinden, vaak ten koste van de traditionele frituurpannen. Ook in folders zie je regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen voor airfryers voorbijkomen. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een airfryer? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

1. Kies een airfryer die past bij jouw huishouden
Je hebt heel veel verschillende maten airfryers. Voor een gezin heb je een grote airfryer nodig (5 liter of meer) en voor een single of een stel is een airfryer van 2-3 liter voldoende. Goed om hierop te letten bij de aankoop.

2. Functies en instellingen
Airfrers zijn tegenwoordig behoorlijk uitgebreid en bieden een scala aan functies. Zo hebben sommige airfryers voorgeprogrammeerde kookprogramma’s, warmhoudfuncties of zelfs een roerfunctie. Bedenk welke functies voor jou handig zijn en bekijk dit in de specificaties.

3.Gebruiksvriendelijkheid
Heeft de airfryer een uitneembare kookmand die vaatwasbestendig is? Is de airfryer stil en heeft de airfryer een digitaal of analoog bedieningspaneel? Allemaal hele handige functies die de airfryer een stuk gebruiksvriendelijker maken.

4. Prijs en merk
Bij het kiezen van een airfryer spelen prijs en merk een belangrijke rol. Het merk van een airfryer kan veel zeggen over de kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo staat een Philips airfryer bekend om zijn betrouwbaarheid, heeft Tefal veel handige functies en heeft de Ninja airfryer vaak meerdere kookfuncties zoals bakken, grillen en dehydreren. De prijzen van airfryers variëren tussen de 50 en 200 euro.

5. Veiligheid

Kijk bij de koop van een airfryer naar veiligheidsfuncties zoals een automatische uitschakeling, koelblijvende buitenkant, en antislipvoetjes.

6. Aanbiedingen
Zoals hierboven al gezegd, zijn airfryers heel vaak in de aanbieding. Neem bovenstaande punten in overweging en bekijk alle aanbiedingen op airfryers in de AlleFolders app of website. Zo heb je een airfryer die bij jou past, voor de allerbeste prijs!